Ervaringen van patiënten met MC Groenewoud

“Voordat ik bij MC Groenewoud terecht kwam was ik overspannen, alles was te veel, thuis, mijn werk. Ik had zoveel stress aan mijn hoofd, dat mijn bedrijfsarts de beslissing heeft genomen om mij te verwijzen naar MC Groenewoud.
Ik wist niet zo goed wat ik ervan kon verwachten, toch had ik het gevoel dat ik op de juiste plek zat, ik werd serieus genomen en voelde me gehoord.
De sfeer bij MC Groenewoud is erg fijn. Na een aantal weken kreeg ik inzicht waar het echte probleem zat en dat was erg verrassend. Ik heb beter inzicht gekregen in mezelf en hoe ik beter met bepaalde situaties om kan gaan. Ik heb een andere manier van denken, ik bekijk de dingen nu anders en raak mezelf niet meer kwijt. Het traject binnen MC Groenewoud heeft voor mij veel opgeleverd waardoor ik weer veel beter om kan gaan met situaties, thuis én op mijn werk.”
– Pauline Oosterbaan


“De vriendelijkheid en hartelijkheid van het team vond ik hartverwarmend, er wordt niet geoordeeld. De steun die ik heb gehad van de therapeuten vond ik fantastisch, ik kon ook écht mijn verhaal kwijt. Ik heb geleerd om mezelf weer open te stellen en mezelf weer te leren kennen. Ik heb zoveel contacten overgehouden van lotgenoten, we spreken nu nog steeds samen af. Mensen zeggen mij dat ik zo veranderd ben, in de positieve zin. Het voelt echt alsof ik een nieuw leven heb gekregen. Dit was het beste wat mij kon gebeuren en ik ben iedereen van Groenewoud ontzettend dankbaar.”
– Jacqueline Notté


“Het traject van MC Groenewoud heeft mij heel veel gebracht. Bij aanvang was ik sceptisch en vond ik het moeilijk om het traject te combineren met mijn eigen bedrijf. Maar na ongeveer 2 weken begon ik er anders naar te kijken, ik begon mij anders te voelen. Ik werd bewust dat ik tijd voor mezelf moest nemen, rustmomenten in te bouwen zodat de balans goed blijft. Ik kreeg meer energie en kon oude, niet verwerkte gebeurtenissen en bijbehorende emoties loslaten. Ik merkte dat er veel contactmomenten onder de therapeuten waren en mijn behandelteam zo altijd op de hoogte was, dit vond ik erg fijn. Ook de spontane gesprekken met de mede cliënten, die je ontmoet tijdens een traject waren erg waardevol. Door het volgen van dit traject ben ik een sterker en bewuster mens geworden. Ik zou dit aan een ieder willen aanraden, die voelt dat hij/zij ‘vast’ zit. Wacht niet te lang!”
– Cor van Montfort


Op zoek naar mezelf zonder te weten
Kom ik op een dag het Groenewoud tegen

Een revalidatietraject in het bos
Op deze plek liet ik mijn gedachten los

Dingen die ik dacht dat ik niet meer kon
Na de training van mijn gedachten gewoon aan begon

Ik bouwde conditie op en kreeg weer kracht
Dat had ik niet verwacht

Door jezelf te leren kennen
Kun je je eigen lichaam temmen

En weer doen wat je wil
Dat maakt het verschil

Een revalidatietraject bij Groenewoud zoals ik het heb gezien
Krijgt van mij een dikke tien!

– Melle Bergthaler

Ortius Swalmen
Groenewoud 4
6071 RB Swalmen
telefoon: 0475-505 105
Email: swalmen@ortius.nl